Vad händer

Häng med till Dahab i höst!

Följ med på en resa du sent kommer glömma.

Under 7 dagar kommer vi att dyka på dom mest underbara platser. Vi kommer besöka ett av världens blå hål och en undervattens nationalpark Ras Mohamed. Det kommer bli grillning i öknen och härliga solnedgångar på stranden.

Freedive Dahab

Freedive Dahab är ett välkänt dykcenter i Dahab som vi samarbetar med på denna resa. Deras instruktörer kommer att ta hand om oss under veckan och vi kommer ha tillgång till hela dykcetret så vi kan byta om, duscha och förvara all vår utrustning på plats. Till Lighthouse går vi till fots men till andra dykplatser kommer vi åka taxi.

Ras Mohamed

En heldagstur till Ras Mohamed. Ras Mohamed är en underbar plats med ett enormt djurliv. Resan dit tar ungefär 2 timmar och vi kommer åka tidigt på morgonen. Väl där kommer vi dyka i ca 2 timmar för att sedan gå upp på land för en avkopplande lunch. Därefter blir det dyk igen innan vi någon gång på eftermiddagen återvänder hem.

Grillning i öknen

Freedive Dahab är ett välkänt dykcenter i Dahab som vi samarbetar med på denna resa. Deras instruktörer kommer att ta hand om oss under veckan och vi kommer ha tillgång till hela dykcetret så vi kan byta om, duscha och förvara all vår utrustning på plats. Till Lighthouse går vi till fots men till andra dykplatser kommer vi åka taxi.

Träningsvecka 27 Oktober till 05 November

Vi planerar att åka ner på dagen den 27 Oktober och hem på natten mellan den 4 och 5 November.

Extra vecka från 20 Oktober

Då träningsveckan kan bli ganska intensiv kommer vi också att ordna så att man kan åka ner en vecka innan träningsveckan. Det kommer då inte vara några planerade dyk men man kan boka in sig på pass på dykcentret när man vill eller bara gå ner och snorkla fritt i Lighthouse eller bara ta det lugnt och njuta.

Träningsvecka 7 dagar

Träningsveckan inkluderar: Dyk med instruktör 9 pass, 2 av passen (1 dag) i Blue hole och resten i Lighthouse. 1 heldags resa till naturreservatet Ras Muhamed samt grillkväll i öknen en av dagarna.

Åldersgräns 12 år. Personer under 18 år måste ha målsman med sig. Man måste ha tagit certifikat CMAS/SSI/AIDA 1 för att kunna delta i träningsveckan. Active Divers kommer under sommaren att certifiera i CMAS så vill man med och inte redan är certifierad så måste man gå denna kurs och göra dom dyk som krävs för att få certifikatet.

328 EUR / per person

https://freedivedahab.com

Boende

Active Divers försöker ordna med boende på Hotell Planet Oasis eller Blue Beach Club som båda ligger strax intill dykcentret. Det är upp till var och en om man vill att Active Divers bokar rum eller om man vill ordna med boende själv men det är ju kul om så många som möjligt vill bo tillsammans.

Standard rum (Ca priser)
Enkelrum ca 40 EUR / natt
Dubbelrum ca 30 EUR / natt per person

OBS! Priserna ovan är cirka priser då priserna för hösten inte är satta än från hotellets sida. När vi vet hur många som vill följa med och gör hotellbokningen får vi exakta priser. Andra rumstyper som trippelrum och deluxerum går också att få.

Alla rum inkluderar frukost mellan 7 och 10

Flygresa

Vi kommer att försöka samordna och hitta flyg så vi reser tillsammans dock måste var och en boka sina egna biljetter. Som det ser ut nu så kan man boka biljetter för ca 7000 kr per person T/R men detta kan förändras med tiden. Vi återkommer med mer information när vi vet hur många som vill med och vilka flyg som passar bäst.

Det är helt ok om man väljer att åka på andra datum och tider men meddela oss i så fall.

Vi åker från Köpenhamn (CPH) till Sharm el Sheikh (SSH)

Transfer mellan Dahab och Flygplatsen

Active Divers ordnar med transfer från och till flygplatsen för dom som åker samtidigt på ovan datum. Väljer man att åka på andra datum och tider får man ordna med detta själv. Hotellen brukar kunna ordna med transfern om man frågar.

Tveka inte, boka in årets höjdpunkt redan i dag

Anmäl er senast den 14 maj

Skicka anmälan till nedan e-postadress. Ange också ev. önskemål om rumsstorlek och om ni kan tänka er att bo tillsammans med någon annan etc.

Vi har nu Mensväska

  • Klubbinfo
Menstruation och vattensporter känns ofta inte som en bra kombination. [...]

Lär dig fridykning med Active Divers

Active Divers är en klubb för alla åldrar med intresse för fridykning. Hela familjen kan vara med och det enda grundkravet är att man måste kunna simma minst 200 meter.

Social media

© 1997-2024 Active Divers Club. All rights reserved.

Developed by Alex Hedström