Tävling

All kan tävla i fridykning

Att tävla i fridykning är inget man måste göra men för vissa är det ett roligt och spännande inslag i fridykningen.

Active Divers har ett tiotal medlemmar som är aktiva inom tävlingsfridykning och många av dom åker varje år till Svenska Mästerskapen (SM) och tävlar.

Vem kan tävla?

Alla över 18 kan tävla eller om man är över 16 med målsmans godkännande. Det krävs oftast ett läkarintyg som inte får vara äldre än 12 månader. Kravet på läkarintyg är olika från olika organisationer men det framkommer oftast vid anmälan till tävlingen.

Kan alla vara med på SM?

Det finns absolut inga krav på prestation innan man deltar på SM. Du bör känna till tävlingsreglerna och ha tränat i de olika disiplinerna.

Vilka grenar tävlar man i?

I poolfridykning finns det 4 grenar, STA (Statisk apnea), DYN (Dynamisk apnea med monofena eller bifenor), DYNB (Dynamisk apnea med bifenor), DNF (Dynamisk apnea utan fenor).

I djupfridykning finns det också 4 grenar CNF (Konstant vikt utan fenor), CWT (Konstant vikt med monofena eller bifenor), CWTB (Konstant vikt med bifenor), FIM (Här drar mig sig ner och upp igen med hjälp av en lina).

Lär dig fridykning med Active Divers

Active Divers är en klubb för alla åldrar med intresse för fridykning. Hela familjen kan vara med och det enda grundkravet är att man måste kunna simma minst 200 meter.

Social media

© 1997-2024 Active Divers Club. All rights reserved.

Skapad av Alex Hedström