Vi har nu Mensväska

Menstruation och vattensporter känns ofta inte som en bra kombination. För de flesta kvinnor är perioder mycket smärtsamma och påverkar det mentala välbefinnandet under flera dagar varje månad. För fridykning specifikt har menstruationscykeln också en stor påverkan på prestandan (se @paulaunderpressure’s utmärkta video om ämnet). Dessutom kan osäkerheten kring när blödningen exakt kommer att börja göra det obekvämt att gå till träningen, för vad händer om man överraskas, eller känner sig riktigt dålig? Särskilt för mycket unga kvinnor kan detta leda till mycket stress som kan göra att de inte längre vill dyka.

Vi vill inte att någon ska känna att deras menstruation hindrar dem från att träna med @active.divers. Flera av våra tränare deltog nyligen i en utbildning med @mensveskan2023, organiserad av @rfsisu.skane, som skänkte oss två väskor fulla med allt du kan behöva! Vi kommer att ha dem tillgängliga både på dykresor och i poolen — du kan bara gå och ta för dig, och vi kontrollerar väskorna regelbundet för att se till att de är fullt påfyllda. Under de kommande veckorna kommer vi att visa väskorna och var vi förvarar dem för alla på träningen, så du behöver inte fråga när du behöver något. Du är alltid välkommen att prata med instruktörerna om du känner, till exempel, att du vill ta det lugnare under en träning, eller har frågor om menstruation och fridykning, om du behöver något från väskan, eller vill prata om något annat. Vi är alltid glada att hjälpa till!

Stort tack för den utmärkta träningen @mensveskan2023, och för att ni organiserade den och gav oss väskorna @rfsisu.skane!

P.S.: Eftersom det kan kännas lite konstigt att fråga, berättar vi här vad du kan förvänta dig att hitta där: Vi har alla slags olika sanitetsprodukter, men också nya bomullstrosor och lite choklad, och några smärtstillande medel. Du är alltid välkommen att hitta väskan och ta för dig, vi kontrollerar regelbundet för att se till att den alltid är fullt laddad!⁠

Kategori:
Senast uppdaterad:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på våra e-postutskick för att inte missa något viktigt och spännande!

Relaterade inlägg

Lär dig fridykning med Active Divers

Active Divers är en klubb för alla åldrar med intresse för fridykning. Hela familjen kan vara med och det enda grundkravet är att man måste kunna simma minst 200 meter.

Social media

© 1997-2024 Active Divers Club. All rights reserved.

Skapad av Alex Hedström